Vepřový "flamendr" guláš

Ingredience


Brambory 3 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Majoránka 1 kávová lžička
Masox 1 ks
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 3 polévková lžíce
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vepřová plec 600 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
  2. Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky.
  3. V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a vše krátce orestujeme.
  4. Do hrnce přilijeme protlak, přisypeme papriku, promícháme, podlijeme vodou, přidáme rozdrobený Masox a vše pod pokličkou dusíme, dokud maso není měkké. Směs v hrnci během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vodu.
  5. Na závěr do guláše vmícháme nastrouhané brambory a pomalu ho vaříme, až zhoustne.
  6. Hotový guláš dochutíme česnekem utřeným se solí a majoránku, krátce provaříme.