Vepřový "flamendr" guláš
Ingredience
Brambory |
3 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Masox |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová plec |
600 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
- Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky.
- V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a vše krátce orestujeme.
- Do hrnce přilijeme protlak, přisypeme papriku, promícháme, podlijeme vodou, přidáme rozdrobený Masox a vše pod pokličkou dusíme, dokud maso není měkké. Směs v hrnci během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vodu.
- Na závěr do guláše vmícháme nastrouhané brambory a pomalu ho vaříme, až zhoustne.
- Hotový guláš dochutíme česnekem utřeným se solí a majoránku, krátce provaříme.